Fem Tips! Höststäda trädgården

Trädgårdsskötsel på hösten för bästa start inför nästa säsong

När löven byter färger och trädgården får sin vackra höstprakt, är det dags att utföra viktiga åtgärder för att förbereda trädgården inför nästa år. Genom att se höstens arbete som en grund inför kommande säsong kan du säkerställa en hälsosam och frodig trädgård.

 

Tips för höstarbetet

  1. Plantera: September till oktober är en idealisk tid att plantera lövfällande buskar, perenner och träd samt att flytta buskar. Det är perfekt att anlägga ny gräsmatta denna årstid. Den fuktiga marken och den milda temperaturen skapar optimala förhållanden.
  2. Förbered för vintern: Rensa rabatter, gångar och kantskär för att minska ogräsets förekomst och förhindra spridning av frön till nästa säsong. Ta bort skräp och löv för att undvika att sniglar och andra skadedjur övervintrar i trädgården.
  3. Skydda växter och krukväxter: Ta in känsliga krukväxter och skydda rosbuskar inför vintern. Områden med rådjur eller älgar kan kräva extra skydd för träd och buskar.
  4. Klipp gräset: Klipp gräset en sista gång innan vintern, men undvik att klippa det för kort så att bladen kan absorbera solen på våren.
  5. Plocka in robotgräsklipparen: Om du har en Robotgräsklippare ska den med fördel förvaras i plusgrader och med laddat batteri.

 

Genom att utföra dessa åtgärder kan du njuta av en välskött trädgård under vintern och vara redo för vårplanteringarna.

Om du behöver hjälp med trädgårdsarbetet, våra trädgårdsmästare finns till hands för att assistera dig.

Kontakta oss enkelt via appen, här på sajten eller slå en signal för professionell trädgårdsservice från 375 kr per timme. Klicka för här att hitta rätt!