Solceller? Därför bör du agera nu.

Är du villaägare och funderar på att investera i solceller? Då är det bästa tillfället att göra det just nu. Solenergi är en viktig del av den gröna energiomställningen och bidrar till att minska klimatpåverkan. Genom att investera i solceller kan du öka värdet på din villa och samtidigt dra nytta av förmånliga ekonomiska fördelar.

 

Här är några av flera anledningar till varför det är smart att investera i solceller nu och inte vänta:

  1. Grönt rotavdrag: Du kan få 20% respektive 50% på 97% av totalkostnaden i skattereduktion.
  2. Skattereduktion: 60 öre skattereduktion på varje såld kilowattimme.
  3. Energiskatt: 49 öre/kWh i sparad energiskatt för den el du producerar och använder själv.
  4. Prishöjningar: Ytterligare prishöjningar på material och arbete är sannolikt.
  5. Elanslutning: När fler och fler ansluter solcellsanläggningar kan det bli svårare att få lov att ansluta sig till elnätet.

 

Dessa anledningar tillsammans gör att tiden är avgörande – nyttja grönt rotavdrag och få så många år som möjligt med skattereduktion innan det kanske inte finns kvar. Därtill är varje år av produktion viktigt i den totala kalkylen.

Om du hade installerat solceller innan pandemin hade din anläggning antagligen redan varit återbetald. Det höga elpriset på senare tid ger en ekonomisk fördel för dem som redan har solcellsanläggningar jämfört med de som inte har det. Vi kan inte gå tillbaka i tiden, men vi kan ta del av de möjligheter och ekonomiska fördelar som finns just nu.

Solcellsanläggningar genererar oftast en avkastning på 10-15% av investerat kapital, vilket är bättre än förväntad långsiktig avkastning på exempelvis börsen eller i fastigheten i sig. Dessutom finns det förmånliga lån för investeringar i grön energi, tack vare EU-direktiv för att göra finansieringen tillgänglig för fler.

 

Comfy Living erbjuder skräddarsydda solenergianläggningar med den senaste tekniken för villaägare i Växjö med omnejd. Vi anpassar varje anläggning efter just din fastighet, vilket också ökar säkerheten i anläggningen. Allt material för respektive projekt levereras direkt från fabrik, utan mellanhänder, till din fastighet. Vi erbjuder även serviceavtal med support, övervakning och årlig tvättning av panelerna. Kontakta oss gärna för en offert och besparingskalkyl för just din fastighet, och ta steget mot en grönare och bättre ekonomisk framtid!

 

Hör gärna av dig så hjälper vi till!
0470- 57 14 00
tjena@comfyliving.se