Solenergi

Just nu är efterfrågan på solceller extremt hög och utvecklingen går i rasande takt. Därför är det viktigt att investera i rätt anläggning. Vi hjälper dig gärna att ta fram rätt anläggning för just din fastighet!

Rot

Solanläggning villa

offertförfrågan

Skicka gärna in en förfrågan så återkommer vi med en budgetoffert inom kort. Läs gärna mer nedan.

Solanläggning sericeavtal villa

195 kr /mån

I vårt serviceavtal ingår digital support, fjärrövervakning av din anläggning samt årlig rengöring av dina solceller.

Skulle något i din anläggning sluta fungera så hanterar vi garantianmälan mot tillverkaren och åtgärdar eventulla problem.

Detta erbjuds just nu endast för de anläggningar som är installerade av oss.

Solanläggning villa – så går det till

Här beskriver vi vår steg-för-steg process för just din anläggning. Processen är skapad för att göra projektet tydligt och enkelt för dig att förstå processen från start till produktion.

Steg 1 – Informationsinsamling och budgetoffert
Vi samlar in information om din fastighet, uppskattar möjlig storlek på anläggningen och förmedlar en budget-offert till er där vi tagit fram olika storlekar för att vara så nära verkligheten som möjligt med det uppskattade priset. Vi har oftast med en lösning både med och utan batterier och skickar även med en besparingskalkyl för budgeterad anläggning. Kalkylen hjälper er att förstå ungefär hur ekonomin i anläggningen kan förväntas bli över tid.

Steg 2 – Projektering
Om ni väljer att gå vidare i processen och accepterar budget-offerten så startar vi ett så kallat projekteringsarbete. Vi använder då informationen som vi samlade in i steg 1 samt eventuellt platsbesök för exakta mätningar för att skapa en 3D-simulering där vi får ut exakt storlek på möjlig anläggning, skuggningar, väderstreck och skarpa beräkningar för väntad produktion i er anläggning. Självklart får vi också ut grafiskt underlag för att visa hur anläggningen kommer se ut på just ert tak. Vi dubbelkollar också förutsättningarna kring möjligheten att faktiskt få installera solcellerna.

Steg 3 – Skarp offert
Med hjälp av projekteringsunderlagen tar vi fram en skarp offert med eventuella förändringar i anläggningens storlek samt uppdaterar besparingskalkylen efter de nya siffrorna. Skulle ni mot förmodan välja att hoppa av i detta steg så kommer en del av projekteringskostnaden att faktureras. Undantag: Om budgetoffertens pris skiljer mer än 15% mot skarp offert faller ingen projekteringskostnad ut om ni mot förmodan väljer att inte gå vidare.

Steg 4 – Anmälan och beställning
Vi anmäler er anläggning till nätägaren och beställer anläggningen från fabriken som sätter ihop, testar och optimerar anläggningen och levererar till er adress.

Steg 5 – Montering
Så snart vi vet leveranstid för er anläggning bokas montagetid. När det är dags tillhandahåller vi hela montaget med allt från fallskydd, montering infästning, paneler, växelriktare, kablage och andra detaljer. Montageteamet utgår från Växjö och just ditt team består av två kvalificerade montörer och en elektriker som arbetar under arbetsledning från våra samordnare.

Steg 6 – I-drift-sättning
Efter anläggningen är monterad anmäls detta till nätägaren. Efter klartecken från dem så kommer elektrikern tillbaka och tar anläggningen i drift mot elnätet. Här får ni också utbildning i anläggningen och svar på era eventuella frågor.

Efter dessa sex steg är din anläggning klar och börjar producera. När din anläggning är i drift är det viktigt att hålla panelerna rena samt övervaka att inget slutar att fungera. Självklart erbjuder vi serviceavtal för detta som tillval.

Leveranstid?
Du kan räkna med en leveranstid på cirka 6 månader från beställning till slutförd montering.

Finansiering?
De flesta banker erbjuder idag väldigt förmånliga villkor för finansiering av din solanläggning vilket gör att din investering är lönsam direkt. Både Handelsbanken, SEB, Swedbak, Nordea och Länsförsäkringar Bank för att nämna några erbjuder sol-lån i olika varianter.

Jag vill boka solenergi

Skicka gärna din förfrågan så återkommer vi så snabbt vi kan, men senast inom två arbetsdagar.

    Fyll i dina uppgifter